About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Monday, April 14, 2008

Muslim Aid Asia Youth, penggerak Muslim Aid Asia

Ita dan Iqa

Muslim Aid Asia Youth (MAAY) adalah selari dengan hala tuju Muslim Aid Asia iaitu menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada masyarakat yang memerlukan sama ada di dalam dan luar negara. MAAY disertai oleh lapan sukarelawan muda yang berjiwa kemanusiaan. Pada 8 April yang lepas, volunteer dari MAAY telah berkunjung ke ofis Muslim Aid Asia untuk update sponsor dan tugas kerja untuk program Futsal 4 Life 08. Futsal 4 Life ini diadakan untuk memupuk minat orang ramai untuk menyumbang dan membantu mereka yang kurang bernasib baik. Sukarelawan dari MAAY bekerja keras untuk mendapatkan sponsor untuk menjayakan pertandingan futsal ini. Dengan adanya sumbangan2 korporat ini, disamping dapat menyemai sifat murah hati dikalangan masyarakat, pihak Muslim Aid Asia juga dapat merancang lebih banyak aktiviti berunsur kebajikan demi menghulur bantuan kepada mereka yang memerlukan, insyaAllah.

Usop dan Asri

InsyaAllah pertandingan futsal ini akan diadakan pada bulan Jun, harap banyak pasukan yang akan menyertainya! Lokasi pertandingan ini di KL. Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan pertandingan Futsal 4 Life ini, boleh hubungi seketariat MAAY di 03-2288 1996 (Ilham)

-Muhammad-

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...