About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Saturday, July 18, 2009

Program Ramadhan Fast 2 Feed Kembali Lagi!


Sempena bulan Ramadhan yang semakin hampir, Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia akan menganjurkan program amal untuk Ramadhan ini iaitu Fast 2 Feed (F2F). Seperti tahun lepas, orang ramai berpeluang untuk menaja anak-anak yatim atau miskin untuk berbuka puasa bersama-sama. Tujuan utama F2F ini adalah untuk memberi peluang kepada orang ramai berbuka puasa bersama anak-anak yatim dan berpeluang untuk bergaul dengan anak-anak yatim atau miskin. Istimewanya program F2F kali ini ialah anak-anak pelarian Rohingya juga akan dijemput sekali. Ini bermakna orang ramai bukan sahaja dapat menaja anak-anak yatim, malahan anak-anak yatim dan miskin dari kalangan pelarian Rohingya yang kurang mendapat perhatian dan amat terpinggir.

InsyaAllah lokasi berbuka puasa untuk kali ini akan diadakan di Dewan Al-Malik Faisal di Pusat Asasi UIA Petaling Jaya dengan kerjasama dari kelab Perkim Pusat Asasi UIA. Dijangka program kali ini akan melibatkan hampir 150 orang anak-anak yatim dan miskin ini yang dari Asrama Darul Falah (ASDAF) dan pelarian Rohingya yang kebanyakan menetap di rumah kebajikan Rohingya di Selayang.

Sambutan dengan promosi tidak sampai seminggu ini amat menggalakkan dan sudah ramai anak-anak yatim dan miskin sudah ditaja. Kepada orang ramai diluar sana yang ingin merebut peluang ini, boleh hubungi terus pejabat Muslim Aid di 03-22881996. atau email saya di muhammad@muslimaidasia.com. Semoga dengan tajaan yang kecil ini dapat memberi makna yang besar kepada anak-anak istimewa ini dan mendapat berkat dariNya, insyaAllah.

layari blog Fast 2 Feed;
http://fast2feedmuslimaidasia.blogspot.com/

p/s program Fast 2 Feed tahun lepas di sini
Fast 2 Feed Episod 1
Fast 2 Feed Episod 2

Muhammad bin Kamarulazizi
Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia

4 comments:

salam..abang mad, nak promote fast to feed jugak kt blog, boleh kan..?:-) minta izin...
beramai2 buat kebaikan...

wslm, boleh ja adik salwa, sila2:)

THANKS...:-) AMIK DIRECT NI..EDIT CIKIT2 JE..

salam....
nak amik kena bayar ni...hehehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...