About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, November 30, 2010

Kem Kepimpinan untuk Pelarian Rohingya di Pulau Pinang


Lokasi: Jabatan Pertanian Relau, Pulau Pinang
Tarikh: 17 - 19 November 2010
Program: Kem Kepimpinan untuk Pelarian Rohingya

Sebuah lagi program telah dijalankan untuk komuniti pelarian Rohingya anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dengan kerjasama UNHCR di Pulau Pinang. Program kepimpinan ini mensasarkan golongan belia Rohingya yang kebanyakannya terpinggir dan tidak mempunyai sebarang aktiviti yang manfaat.

Pasukan sukarelawan Muslim Aid yang diketuai oleh saudara Khairul bertanggungjawab merangka modul dan memastikan kem kepimpinan ini berjalan dengan lancar. Kem tiga hari 2 malam ini bertujuan untuk melatih golongan belia Rohingya ini untuk menjadi pemimpin dikalangan komuniti mereka. Mereka didedahkan dengan leadership skills serta cara-cara untuk bekerja dalam kumpulan, membuat kertas kerja dan sedikit tentang pengurusan kewangan.

saudara Khairul memberi taklimat

belia pelarian Rohingya

latihan dalam kumpulan

pembentangan dari belia Rohingya

Kem kepimpinan lanjutan akan untuk pelarian Rohingya ini akan diadakan pada 17 - 19 Disember 2010. Pada sukarelawan Muslim Aid yang berminat untuk turut serta, atau yang ingin menyumbang dalam bentuk kewangan boleh hubungi saya terus di 03-22881996.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...