About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, June 19, 2011

Projek Kitchen Garden Kembali di ASDAF!


Lokasi: Asrama Darul Falah (ASDAF)
Tarikh: 18 Jun 2011
Program: Gotong-royong Kitchen Garden

Alhamdulillah program gotong-royong Kitchen Garden di ASDAF selesai semalam dengan kehadiran hampir 60 orang sukarelawan dari Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dan juga dari Kelab Pengakap dari Kolej Twintech. Projek Kitchen Garden ini kembali dengan wajah baru bersama pelbagai jenis anak pokok seperti pokok nanas, kedondong, betik, lidah buaya (alovera), sawi dan kacang panjang.

Projek Kitchen Garden ini bertujuan untuk mendidik anak-anak ASDAF tentang khasiat sayur-sayuran di samping menjalani hidup yang sihat dengan berbakti kepada tanah. Disamping itu, projek Kitchen Garden ini juga dapat mengurangkan sedikit sebanyak kos perbelanjaan harian di dapur ASDAF.

Gotong-royong ini bermula pada jam 9 pagi yang telah diketuai oleh pelajar-pelajar yang sedang menjalani latihan industri di pejabat Muslim Aid. Kawasan Kitchen Garden dibersihkan dan kemudiannya tanah digembur dan disiram sebelum anak-anak pokok ditanam.


pasukan pengakap dari Kolej Twintech


batas yang hampir siap

bersama pokok nanas yang ditanam

sukarelawan dari Universiti Malaya

pembersihan lokasi

sukarelawan Muslim Aid

anak-anak ASDAF dan sukarelawan


anak ASDAF bersama lidah buaya

Pejabat Muslim Aid mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program gotong-royong Kitchen Garden terutama sekali pada para dermawan, sukarelawan-sukarelawan dan juga pasukan Pengakap dari Kolej Twintech. Semoga Allah merahmati usaha kalian semua!

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...