About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, October 4, 2011

Promosi Qurban For Life 1432/2011 Sudah Bermula


Selesai program Ramadhan, kini tinggal sebulan sahaja lagi sebelum ketibaan hari raya Eidiladha. Kami di pejabat Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia giat memulakan promosi program Qurban For Life (Q4L) di seluruh Malaysia. Booth promosi Q4L sudah mula dipromosikan di Pasar Tani Shah Alam (setiap Ahad) dan akan memulakan promosi juga di Pasar Tani Putrajaya (setiap Jumaat).

Saya percaya dengan lebih ramai penyertaan Q4L maka lebih ramai saudara kita yang memerlukan dapat dibantu dimana setiap daging qurban yang ditinkan ini disalurkan 100% kepada mereka yang kebuluran di serata dunia termasuk yang memerlukan di Malaysia. Alhamdulillah penyertaan yang ramai tahun lepas habis diagihkan kepada lebih puluhan ribu penerima daging qurban yang ditinkan ini.

Antara kelebihan melaksanakan qurban bersama Muslim Aid

1. daging qurban ditinkan agar tahan lama dan dapat mengelak daripada pembaziran daging mentah

2. daging qurban yg ditinkan ini diagih-agihkan kepada saudara seagama kita yang memerlukan seperti anak2 yatim, fakir miskin, golongan OKU dan ibu tunggal di Malaysia, mangsa bencana dan mangsa perang di luar negara seperti Gaza, Pakistan, Somalia dan Sudan dan Yaman.

3. kambing biri-biri yang gemuk dan sihat dari Australia dipilih mengikut kualiti yang ditetapkan untuk ibadah qurban.
4. kos RM380 sudah termasuk harga bagi seekor kambing, penyembelihan, proses, masak, pengetinan dan pengagihan

5. setiap penyertaan qurban akan diberi resit pengecualian cukai serta sijil penyertaan (rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.6487, tarikh kuatkuasa 15 Jan 2009)

6. mendapat pengiktirafan JAKIM dan Persekutuan Majlis Agama Islam Australia

orang ramai mendapatkan info Qurban For Life

Pada yang berminat untuk menyertai Qurban For Life, boleh sertakan butiran berikut kepada pejabat Muslim Aid melalui email/fax/pos. Sila kepilkan sekali slip pembayaran.

Nama penuh:
Alamat rumah:
No telefon:
Cara pembayaran:

Untuk mendapatkan borang atau maklumat lanjut, boleh layari www.qurbanforlife.com atau di laman Facebook di http://www.facebook.com/qurbanforlife atau hubungi 03-22881996.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...