About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Monday, November 14, 2011

Program Qurban For Life bersama Ustazah Pilihan Astro Oasis dan Rumah al-Barakh Banting

Tarikh: 6 November 2011
Lokasi: Rumah Anak Yatim al-Barakh, Banting, Selangor
Program: Qurban For Life meraikan anak-anak yatim dan miskin al Barakh bersama Ustazah Pilihan Astro Oasis.

Alhamdulillah program Qurban For Life selesai dengan jayanya. Penyembelihan telah dilakukan pada Hari Raya Aidiladha di pelbagai tempat dan kebanyakannya dilaksanakan di Australia bagi daging qurban yang akan ditinkan. Terdapat juga beberapa lokasi di Malaysia dan beberapa negara lain melaksanakan penyembelihan tempatan manfaat dari program Qurban For Life anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia ini.

bersama Ustazah Pilihan


bersama-sama melapah

dengan anak al-Barakh

bersama di Eidiladha

sesi taklimat

anak-anak al-Barakh

Empat puluh anak-anak yatim dan miskin Rumah al-Barakh telah diraikan dengan penyembelihan lima ekor lembu dan seekor kambing. Kehadiran Ustazah Pilihan dari Astro Oasis sedikit sebanyak telah menambah keceriaan anak-anak al-Barakh yang bersama-sama membantu melapah, memasak dan mengagihkan daging qurban. Turut serta pasukan Rela yang membantu melancarkan program qurban ini.

Pejabat Muslim Aid mengucapakan terima kasih kepada peserta-peserta qurban yang telah menyertai program Qurban For Life. Sehingga kita bertemu lagi di program akan datang!

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...