About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Friday, October 5, 2012

Program Qurban For Life Kembali LagiProgram Qurban For Life (Q4L) kembali lagi anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dengan harga yang sama iaitu RM380 yang merangkumi satu bahagian lembu, penyembelihan, pemprosesan, pengetinan dan pengagihan. Program qurban kali ini bakal mensasarkan saudara Rohingya kita yang kini amat memerlukan bekalan makanan di Arakan, Myanmar.
 
Tarikh tutup bagi penyertaan Q4L ialah pada 25 Oktober 2012.
 
Antara kelebihan melaksanakan qurban bersama Muslim Aid
 
1. daging qurban ditinkan agar tahan lama dan dapat mengelak daripada pembaziran daging mentah
2. daging qurban yg ditinkan ini diagih-agihkan kepada saudara seagama kita yang memerlukan seperti anak2 yatim, fakir miskin, golongan OKU dan ibu tunggal di Malaysia, mangsa bencana dan mangsa konflik di Myanmar, Selatan Thai dan Somalia.
3. Lembu yang gemuk dan sihat dari Australia dipilih mengikut kualiti yang ditetapkan untuk ibadah qurban.
4. Kos RM380 sudah termasuk harga bagi sebahagian lembu, penyembelihan, proses, masak, pengetinan dan pengagihan
5. Setiap penyertaan qurban akan diberi resit pengecualian cukai serta sijil penyertaan (rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.6487, tarikh kuatkuasa 15 Jan 2009)
6. Mendapat pengiktirafan JAKIM dan Persekutuan Majlis Agama Islam Australia
 
Pada yang berminat untuk menyertai Qurban For Life, boleh sertakan butiran berikut kepada pejabat Muslim Aid melalui email/fax/pos. Sila kepilkan sekali slip pembayaran.
Nama penuh:
Alamat rumah:
No telefon:
Masa dan tarikh transaksi:
Jumlah:
Untuk mendapatkan borang atau maklumat lanjut, boleh layari www.qurbanforlife.com atau di laman Facebook di http://www.facebook.com/qurbanforlife atau hubungi 03-22881996.
 
Muhammad bin Kamarulazizi
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...