About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Wednesday, November 21, 2012

Misi Bantuan Palestine 2012

 

 
Alhamdulillah, perjalanan kami selamat dalam misi kemanusiaan ke Palestine baru-baru ini. Misi kami adalah misi yang sama seperti tahun lepas dan bantuan serta sumbangan telah bertambah. Bantuan yang telah kami salurkan melalui Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia seperti pakain sejuk, vitamin C, ubat-ubatan dan bantuan makanan Qurban For Life. Kebetulan semasa kami berada di sana, Gaza telah diserang melalui udara dan situasi sulit ini sedikit sebanyak telah mempengaruhi misi kami ketika berada di Tebing Barat.
 
Bantuan Vitamin C di Hebron
 
Kami masuk ke Palestine melalui Allenby Bridge dan perjalanan di imigresen semuanya lancar. Bantuan pertama disalurkan di Hebron untuk masyarakat Palestine di sana. Kemudian bantuan seterusnya disalurkan di sebuah sekolah yang berada dalam perkarangan Masjid Al-Aqsa dan juga sebuah lagi sekolah di Jerusalem. Bantuan juga disalurkan kepada masyarakat di Jericho dan Ramallah. Kami ucapkan jutaan terima kasih dan tahniah kepada masyarakat Malaysia yang telah salurkan sumbangan untuk saudara kita di Palestine.
 
Pakaian Sejuk
 
 
Sumbangan daging Qurban For Life (Q4L)
 
Kini di Malaysia, kami akan usahakan untuk kumpul lebih banyak dana untuk disalurkan kepada masyarakat Palestine, terutamanya di Gaza. Teruskan usaha anda untuk sokong, sumbang dan 'share' agar lebih ramai dapat menyumbang, dan lebih ramai dapat dibantu. Pada yang berminat untuk menyumbang, boleh salurkan ke akaun CIMB 1422-0000070-10-8 atas nama Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia. Emailkan butiran berikut ke mail@muslimaid.org.my
 
Nama:
Alamat:
No Tel:
Masa dan tarikh transaksi:
Jumlah:
Sila nyatakan sumbangan untuk Misi Palestine
 
Setiap sumbangan akan diberi resit pengecualian cukai Rujukan: LHDN 01/35/42/51/179-6.6487 Tarikh Kuatkuasa 15 Jan 2009. Untuk sebarang pertayaan, boleh hubungi pejabat Muslim Aid di 03-22881996.

Muhammad bin Kamarulazizi
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...