About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Monday, January 7, 2013

Misi Gelandangan yang Pertama Tahun 2013


Alhamdulillah misi gelandangan yang pertama telah berjaya dilakukan dengan pengagihan sebanyak 250 pek makanan untuk gelandangan di sekitar Kuala Lumpur. Sukarelawan telah mula berkumpul pada jam 10 malam di Bom Kitchen, Keramat sebelum bertolak ke lokasi pertama di Bangkok Bank pada jam 12.30 pagi. Pada mulanya kami lihat tidak ramai gelandangan di Bangkok Bank yang biasanya merupakan lokasi paling ramai gelandangan. Salah seorang yang sentiasa berada di Bangkok Bank, lebih dikenali sebagai Uncle Monyet menyatakan ada serbuan dilakukan di kawasan Bangkok Bank. Kami bergerak ke lokasi lain di sekitar Chow Kit dan beberapa lokasi lain sebelum berakhir di Masjid Negara.

Bersama Uncle Monyet

Bermula di Bangkok Bank


Misi gelandangan ini diketuai oleh Shima Al-Saadi, salah seorang sukarelawan yang aktif dari Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid). InsyaAllah program gelandangan seterusnya akan dilakukan dalam tempoh terdekat ini. So stay tune!

Muhammad bin Kamarulazizi


2 comments:

Tahniah diatas usaha yang dilakukan. Semuga kita semua mendapat keberkatan dan rahmat dari Yang Maha Esa.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...