About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Thursday, July 11, 2013

Iftar Pertama Old Malaya Kopitiam Bersama Anak-anak Yatim
Alhamdulillah selesai iftar pertama bagi bulan Ramadhan ini dengan meraikan anak-anak yatim dari Asrama Darul Falah (ASDAF) dan dari sebuah rumah kebajikan di Bukit Beruntung. Majlis berbuka puasa ini dianjurkan oleh Puan Hjh Salmah yang juga ketua pegawai operasi Perniagaan Wafada Sdn Bhd, dimana antara perniagaan seperti Old Malaya Kopitiam, Malaysian Recipe Cafe, Uncle D's Noodle, Uncle D's Pizzeria, Malaysian Heritage, Experience Malaysia dan Desigual yang hampir semuanya beroperasi di lapangan terbang KLIA dan LCCT.

Puan Hjh Salmah bersama anak-anak ASDAF

Selesai Terawih
Hj Idris selaku tuan rumah

Pemberian duit raya oleh tuan rumah dan jiran

Kegembiraan menerima duit raya

anak-anak dari Bukit Beruntung


Saya bersyukur kerana diberi kepercayaan untuk memilih rumah kebajikan untuk diraikan dan terus memilih ASDAF. 80 penghuni ASDAF dan 30 lagi dari Bukit Beruntung hadir untuk berbuka puasa bersama staf dan krew Perniagaan Wafada Sdn Bhd. Sumbangan duit raya juga telah diberikan selepas selesainya solat terawih berjemaah. Majlis tamat dalam jam 10.30 malam.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...