About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Monday, August 26, 2013

Feed The Homeless Pertama Selepas Aidilfitiri


Alhamdulillah, sebuah lagi misi Feed The Homeless anjuran kindness.my selesai dijalankan dengan 100 pek makanan disediakan iaitu roti sandwich dan air mineral. Misi bermula jam 12.15 pagi apabila semua sukarelawan berkumpul di hentian bas berhadapan dengan Mydin (belakang Kotaraya). Taklimat diberikan kepada semua sukarelawan serta do and don't semasa pengagihan makanan.

Food testing sebelum memulakan misi Feed The Homeless

Kucing juga menerima makanan Whiskas

mencari gelandangan

Sepuluh orang sukarelawan terlibat dan lokasi yang dipilih adalah sekitar Kotaraya dan Hentian Bas Kelang (belakang LRT Pasar Seni). Misi seterusnya akan diadakan pada 7 September ini dan yang berminat untuk bersama boleh sertai group sukarelawan Facebook Kindness.my. Buat yang berminat untuk menaja misi ini boleh hubungi saya di matt@kindness.my. Ikuti pelbagai projek Kindness.my di https://www.facebook.com/Kindness.my.

Muhammad bin Kamarulazizi
Founder Kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...