About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Saturday, September 14, 2013

Projek Darah anjuran Kindness.my di Pusat Darah Negara


Alhamdulillah selesai sudah sebuah lagi projek di bawah Kindness.my, iaitu Projek Darah. Para penderma darah tiba seawal jam 9 pagi di Pusat Darah Negara melibatkan lebih tiga puluh orang yang kebanyakannya dari Kuala Lumpur malahan ada juga yang tiba dari Kedah dan Johor. Pada hari yang sama, pihak polis juga turut datang beramai-ramai untuk menderma darah.

Projek darah yang kali pertama diadakan oleh Kindness.my ini mendapat respon yang menggalakkan apabila ia diwar-warkan di laman Facebook. Ramai yang mengambil peluang ini untuk turut serta menderma darah, dan terdapat juga yang mengambil kesempatan untuk menaja snek ringan untuk para penderma darah. Setiap projek yang dianjurkan pasti akan dapat sambutan yang amat memberangsangkan. 

sukarelawan dari UIA dan UM

Para penderma darah bersama tag Kindness.my


isi borang sebelum menderma darah

pemeriksaan darah dahulu
sampai dua tempat kena cucuk


Fadli antara yang pertama kali derma darah

wajah tenang menderma darah

selesai derma darah, dengan nasi lemak
antara yang terakhir tiba untuk derma darah
selesai derma darah

Misi Kindness.my untuk menyebarkan kebaikan tidak kira tempat, masa atau lokasi mula diterapkan kepada orang ramai dan hasilnya dapat dilihat dalam setiap projek yang dijalankan. Contohnya para penderma hadir kerana perihatin untuk menderma darah bagi kegunaan mereka yang memerlukan. Ada pula yang ingin lakukan kebaikan dengan menaja mereka yang menderma darah. Malah ada juga yang menaja sekumpulan terakhir penderma darah untuk makan tengahari.


InsyaAllah akan datang lebih banyak projek akan dijalankan bagi memastikan aktiviti menyebarkan kebaikan terus dilaksanakan. Pada yang ingin turut serta atau ingin menjadi penaja untuk projek sedia ada atau projek baru, boleh email kepada saya di matt@kindness.my.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas Kindness.my
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...