About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Friday, July 3, 2015

Projek Kurma di LRT Masjid Jamek Mendapat Sambutan HangatProjek Kurma anjuran Kindness Malaysia berlangsung di Masjid Jamek sebentar tadi dengan lebih 400 pek kurma mariami diagihkan kepada orang ramai yang kebanyakannya dalam perjalanan pulang ke rumah untuk berbuka puasa. Tahun ini merupakan tahun ketiga projek kurma dijalankan dan tujuan aktiviti ini adalah untuk memudahkan orang ramai berbuka puasa dalam perjalanan untuk pulang ke rumah. Menurut Pengarah Program, Encik Zainee Othman, ramai orang yang terpaksa berbuka puasa dalam kenderaan mahupun pengangkutan awam seperti LRT. Oleh itu dengan adanya pek kurma ini akan memudahkan mereka untuk berbuka puasa ringan dahulu sebelum menikmati juadah berbuka di rumah. Turut serta selebriti seperti Nazeera Sardi," Ini kali pertama saya turut serta aktiviti Kindness Malaysia, sangat menarik akan datang saya akan turut serta lagi untuk aktiviti menyebarkan kebaikan".

Nazeera Sardi (berbaju putih) tidak kekok untuk sampaikan kurma kepada orang ramai

pek kurma untuk semua

pek kurma diagihkan di hadapan LRT Masjid Jamek

antara penerima pek kurma

penerangan tentang projek kurma juga dikongsikan dengan orang ramai

keadaan sibuk warga metropolitan yang adakala tidak sempat berbuka puasa di rumah

Setiap pek mengandungi tiga biji kurma mariami. Kurma jenis mariami ini dipilih kerana kurma ini tahan lama dan tidak mudah rosak. Sesuai untuk disimpan di dalam beg sebelum berbuka puasa. Projek kurma ini akan diteruskan lagi pada hari akan datang dan melibatkan beberapa lokasi lain seperti di Pulau Pinang, Alor Setar dan Johor Bahru.

Pengarah program Zainee Othman (baju merah) turut mengagihkan pek kurma kepada orang ramai

Nazeera Sardi bersama pek kurma Kindness Malaysia

Pihak Kindness Malaysia mengucapkan terima kasih penaja Projek Kurma ini iaitu syarikat Lameya, kepunyaan selebriti terkenal Ella dan Jojie Aminuddin kerana telah menjadi penaja utama bagi projek amal bulan Ramadan kali ini. Untuk maklumat lanjut tentang aktiviti Kindness Malaysia, boleh layari laman facebook Kindness Malaysia.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas
Kindness Malaysia
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...