About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, June 19, 2016

Pasar Percuma di Madrasah Hashimiah


wajah gembira anak Madrasah Hashimiah untuk persediaan Hari Raya kelak

18 Jun 2016. Alhamdulillah, selesai sebuah lagi aktiviti di bawah Kindness Malaysia dengan kerjasama sukarelawan dari Tabung Ikhlas & Friends di Madrasah Hashimiah. Pasar Percuma ini julung kalinya diadakan dalam premis Madrasah Hashimiah dan mensasarkan keluarga anak-anak murid di sini. 65 buah keluarga pelarian Rohingya dan Myanmar Muslim dijemput untuk datang sebagai penerima Freemarket edisi Madrasah Hashimiah.

pakaian dibungkus rapi untuk pengunjung yang hadir
anak-anak Hashimiah memilih barangan mereka

Lebih 10 tapak dibuka dan pelbagai barangan preloved telah dibawa oleh para penderma. Setiap keluarga juga menerima satu beg yang berisi dengan barangan keperluan dapur seperti beras, milo, gula, biskut dan minyak masak. Barangan lain yang boleh didapati juga seperti mainan, pakaian, perkakas dapur dan makanan.

anak-anak Madrasah Hashimiah dengan hasil tangkapan masing-masing
baju kurung yang masih kelihatan baru
antara "gerai" yang dibuka
Bersama orang kuat Pasar Percuma Madrasah Hashimiah


Program bermula jam dua petang dan selesai pada jam empat petang. Pihak Kindness Malaysia mengucapkan terima kasih kepada Puan Farah dan Puan Jun dari Tabung Ikhlas & Friends yang telah bertungkus lumur mengaturkan Pasar Percuma ini di Madrasah Hashimiah. Semoga Allah berkati semua.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas
Kindness Malaysia
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...