About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, August 14, 2016

Feed the Homeless di Alor Setar Barlangsung dengan Jayanya


Bismillah. Projek Feed the Homeless anjuran Kindness Malaysia Kedah minggu ini berjalan dengan lancar seperti biasa pagi tadi. Bermula seawal jam 12.01 pagi tadi semua sukarelawan mula berkumpul di perkarangan Pekan Rabu Lama bagi mendengar sedikit taklimat dari PIC Projek iaitu Saudari Amirah Syazwani sblom makanan diedarkan. 

Selesai bacaan doa serta taklimat ringkas dari PIC Projek, sukarelawan mula bergerak untuk mengedarkan makanan di sekitar kawasan Bandaraya Alor Setar. 

sukarelawan memulakan misi feed the homeless

makanan untuk mereka yang memerlukan

bergerak dalam kumpulan

Gelandangan sekitar Alor Setar

Pelbagai latar belakang sukarelawan yang terlibat pada pagi tersebut antaranya Doktor, Pegawai JPJ, Guru serta pelajar dari IPTA yang turut sama turun padang bersengkang mata demi sama-sama menyebarkan kebaikkan. 

Terdapat hampir 20 orang gelandangan sekitar Bandaraya Alor Setar yang berjaya ditemui pada pagi tersebut dan Projek berakhir pada jam 2.30 pagi. 

Terima kasih diucapkan kepada semua yang turut sama menyumbang tenaga dan wang ringgit bagi memastikan kebaikkan dapat terus dikongsi bersama. 

By Everyone for Everyone 

Mohd Azrul Mohd Razak
Timbalan Pengerusi 
Kindness Malaysia

2 comments:

This comment has been removed by the author.

assalamualaikum, maaf saya ingin bertanya.. adakah program ini masih aktif dilakukan?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...