About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Saturday, October 15, 2016

Dana Semakin Genting di Madrasah Hashimiah


Tak pernah sebelum ini nak uruskan sekolah tahfiz sendiri. Bila Ustaz Hashim minta jadi pengerusi, saya rasa tanggungjawab tu berat. Lagi-lagi melibatkan anak-anak pelarian. Anak pelarian ini kurang popular jika nak banding dengan anak-anak yatim dan miskin melayu. Syarikat korporat atau agensi kerajaan pun lebih gemar anak-anak tempatan berbanding dengan "orang luar" macam pelarian.

Saya tidak kata saya bersetuju untuk jadi pengerusi, tapi setiap kali jumpa donor, Ustaz Hashim akan kenalkan saya sebagai pengerusi. Bermula dari situ saya rasa saya perlu lakukan sesuatu untuk anak2 di Madrasah Hashimiah.

Fokus utama adalah untuk sustain Madrasah Hashimiah. Alhamdulillah, 4 tahun sebagai pengerusi, dana masuk cukup untuk sustain setiap tahun. Perancangan pengumpulan dana akan dilakukan sebelum bulan puasa. Dana yang diterima pada bulan puasa itulah yang menjadi income utama bagi membantu operasi Madrasah selama setahun.

Tahun ini agak berbeza, keadaan ekonomi kurang memberangsangkan. Dana yang kami kumpul di Madrasah Hashimiah tidak sebanyak tahun sebelumnya, dan paling saya risau mungkin tidak dapat nak sustain sampai bulan puasa tahun hadapan. Saya dapat tahu, banyak rumah kebajikan yang lain mengalami perkara yang sama. Banyak NGO juga yang terkesan. Saya percaya orang ramai pun sudah tidak banyak belanja, kerana kewangan terhad.

InsyaAllah usaha untuk sustain madrasah akan diteruskan. Iya, ada cadangan untuk lakukan perniagaan sebagai income, tapi banyak faktor external yang perlu diambil kira, lagi-lagi Madrasah kami menempatkan anak-anak pelarian, dan kami juga merupakan sekolah komuniti dan juga asrama.
Alhamdulillah masih ada donatur yang maintain sumbang ke madrasah. Walaupun jumlah sudah tidak sebanyak dulu, nilai tetap ada. 

Kawan-kawan, jika ada yang berminat untuk menyumbang, boleh sumbang terus ke akaun CIMB di 8600202864 atas nama Madrasah Hashimiah. Saya dah lama tak buat crowd funding, tapi kali ini saya terpaksa lakukan juga demi anak-anak di Madrasah Hashimiah. Semoga kawan semua dirahmatiNya, amin.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengerusi 
Madrasah Hashimiah

3 comments:

GOOD DAY,

TESTIMONI CARA I GOT PINJAMAN MY DARI PINJAMAN TANAH DAN TULEN
COMPANY DIPANGGIL ALDEN MOORE PINJAMAN SYARIKAT. AKU SANGAT HAPPY TODAY
AND GOD BLESS ALDEN MOORE PINJAMAN SYARIKAT.
,
Nama saya Mr Derek Saya dari Texas di negeri United of America saya berkahwin, saya telah mencari syarikat pinjaman yang tulen bagi
5 bulan yang lalu semua i dapat ialah sekumpulan penipuan yang membuat saya untuk mempercayai mereka dan pada akhir hari, mereka mengambil wang saya tanpa memberi apa-apa sebagai balasan, semua harapan saya telah hilang, i mendapat keliru dan kecewa, saya merasa sangat sukar untuk memberi makan kepada keluarga saya, saya tidak pernah mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat-syarikat pinjaman di internet, jadi saya pergi untuk meminjam wang daripada rakan, saya memberitahu beliau apa yang berlaku dan dia berkata dia boleh membantu saya, yang dia tahu syarikat pinjaman yang boleh membantu saya dengan mana-mana jumlah pinjaman yang diperlukan oleh saya dengan kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2%, bahawa dia hanya mendapat pinjaman daripada mereka, dia mengarahkan saya tentang bagaimana untuk memohon pinjaman, yang saya lakukan hanya kerana dia memberitahu saya, saya memohon dengan mereka pada
E-mel: (aldenmooresloan333@gmail.com), i pernah percaya tetapi saya cuba dan terkejut besar saya i mendapat pinjaman dalam tempoh 24 jam, saya tidak boleh percaya, saya gembira dan kaya lagi dan i sedang mengucapkan terima kasih kepada Tuhan bahawa syarikat-syarikat pinjaman itu seperti ini masih wujud apabila ini penipuan di seluruh tempat, sila i nasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman untuk pergi untuk (aldenmooresloan333@gmail.com) dan mereka tidak dianiaya anda, dan
hidup anda akan berubah apabila saya did.Quickly menghubungi ALDEN MOORE PINJAMAN SYARIKAT. hari ini dan mendapatkan pinjaman anda daripada mereka. Tuhan memberkati ALDEN MOORE PINJAMAN SYARIKAT. untuk tawaran pinjaman sebenar mereka.
 Pastikan anda menghubungi ALDEN MOORE PINJAMAN untuk pinjaman anda kerana saya mendapat saya
pinjaman berjaya dari Syarikat ini tanpa tekanan..,

Wow saya tidak percaya ini, Nama saya Diah Lydia dari Indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberi saran kepada semua orang agar mudah berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, sehingga banyak kreditur di sini adalah penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu Anda saya meminta pinjaman sekitar 100 juta di atas seorang wanita di Malaysia dan saya kehilangan sekitar 12 juta tanpa pinjaman, mereka bertanya lagi dan lagi untuk rumah kos, saya membayar hampir 12 juta masih saya tidak mendapatkan pinjaman,

Tuhan kemuliaan, saya bertemu dengan seorang teman baru yang dulunya dipinjamkan, dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia mengenalkan saya pada Nyonya Tricia Wilson, dan saya memohon 850 juta, saya pikir dia cerdas dan penipu, tapi Saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam hanya 2% tanpa pagar. Saya sangat senang karena saya telah diselamatkan daripada menjadi miskin.

Jadi saya menyarankan semua penghuni di sini yang membutuhkan pinjaman untuk dihubungi
Nyonya Tricia Wilson, melalui e-mail: triciawilsonloanfirm@gmail.com

Anda masih dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui e-mail: diahlydia73@gmail.com

Sekali lagi terima kasih untuk membaca kesaksian saya dan Tuhan terus memberkati kita semua dan memberi kita hidup yang panjang dan sejahtera, dan saya merasa bahagia bahwa saya dan keluarga saya lagi. (Amin)

hari yang baik

Adakah anda memerlukan pinjaman perniagaan segera atau pinjaman peribadi?
Kami memberi pinjaman untuk kadar faedah serendah 4% (tawaran minimum ialah $ 5,000
dan maksimum adalah $ 50,000,000)
Hubungi kami hari ini!

Unik Pinjaman Kewangan

Alamat: 5607 Cloydview Dr Lot
# 9 Dublin, Virginia

Nombor telefon: +1 (240) 685-7767

Email: uniquefinanceloanfirms@gmail.com

Laman Web: www.uniquefinanceloans.com


Unik Kewangan Pinjaman,

Kami menawarkan perkhidmatan yang terdiri daripada Commercial Mortgage, Merapatkan kewangan dan
kewangan aset. Kami mempunyai pasukan yang berdedikasi pekerja yang komited untuk
kerja-kerja mereka. Kita boleh didapati 24/7 hanya untuk anda.
uniquefinanceloanfirms@gmail.com

Regards !!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...