About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Saturday, December 17, 2016

Projek Bersih Untuk Bakal Pemimpin Orang Asli


12 Disember 2016. Alhamdulillah selesai sudah Projek Bersih yang berlangsung di Asrama Darul Falah (ASDAF) yang melibatkan 23 orang peserta dari masyarakat Orang Asli pelbagai kampung. Program tahunan ASDAF iaitu Kursus Intensif Penghayatan Islam (KIPI) bertujuan melahirkan bakal-bakal pemimpin dari kalangan Orang Asli dan tahun ini daripada 23 orang yang terpilih, 19 daripadanya adalah perempuan dan selebihnya adalah lelaki.

bengkel berlangsung dalam surau ASDAF

Nota diberikan kepada setiap peserta

Sukarelawan Kindness Malaysia membantu para peserta

Modul yang digunakan oleh sukarelawan Kindness Malaysia melibatkan kebersihan diri dan juga persekitaran. Bengkel ini mengambil masa dua jam dari teori sehingga ke amali dimana para peserta akan menunjukkan cara membasuh tangan dengan betul, cara menggosok gigi dan juga memotong kuku. 

Amali cara menggosok tangan dengan betul

Hadiah untuk para peserta

Gambar kenangan bersama peserta
Setiap peserta dapat membawa pulang hadiah dan juga keperluan kebersihan diri setiap seorang. Pihak Kindness Malaysia ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada penaja yang bermurah hati menaja aktiviti Kindness Malaysia dalam misi menyebarkan kebaikan.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas
Kindness Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...