About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Saturday, November 1, 2008

Bermulanya Promosi Qurban

Peserta Q4L yang pertama di Pasar Tani Melawati
Hari ini bermulanya promosi Program Qurban for Life (Q4L) di Pasar Tani Melawati. Booth Q4L akan didirikan setiap hari Sabtu dan Ahad.

Setiap Sabtu - 7am-11am - Pasar Tani Taman Melawati
Setiap Ahad - 7am-11am - Pasar Tani Stadium Shah Alam

Pihak Muslim Aid Asia kini mengadakan program Q4L dimana daging qurban ini diproses, masak dan ditinkan sebelum diagihkan kepada mereka yang memerlukan di Malaysia seperti anak-anak yatim, golongan miskin dan juga di luar negara seperti mangsa perang di Palestin, Lebanon dan mangsa bencana di Bangladesh.

Uniknya Program Q4L ini ialah daging kambing biri-biri yang diqurbankan ini ditinkan dan sedia untuk dimasak. Daging qurban ini tahan lama dan dapat dimakan sepanjang tahun oleh golongan-golongan miskin dan kebuluran.

Program Q4L ini telah dijalankan di Malaysia sejak 2004, dan sudah 19 tahun dijalankan oleh rangkaian Muslim Aid di seluruh dunia.

Pihak Muslim Aid Asia mengalu-alukan sekiranya Program Q4L ini dapat diwar-warkan kerana keunikannya, dan dapat dijadikan sebagai salah satu pilihan untuk ibadah qurban menjelang Hari Raya Aidiladha ini.
Lebih ramai yang menyertai program Q4L, lebih ramai yang dapat kita bantu, insyaAllah.

Segala info tentang program Q4L ini, boleh layari blog http://qurbanforlife.blogspot.com/

Download brochure di sini
http://donationmuslim.googlepages.com/qurbanbrochure.pdf
Semoga dengan program Q4L ini, lebih banyak golongan yang kurang bernasib baik dapat dibantu, insyaAllah.-Muhammad bin Kamarulazizi-
Pengurus Dana dan Pemasaran
Muslim Aid Asia0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...