About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, November 30, 2008

Ziarah Rumah Titian Kaseh dan Buku Motivasi


Semalam saya berkesempatan untuk melawat anak-anak yatim di Rumah Titian Kaseh, Titiwangsa. Saya datang bersama isteri saya untuk menghantar pakaian anak-anak kecil kepada rumah ini. MakPah kebetulan masa itu sudah pergi menunaikan ibadah Haji dan insyaAllah akan pulang pada bulan Januari nanti.

bersama Hadi dan buku tulisan bapanya

Hari ini selepas promosi Qurban For Life (Q4L), saya mengambil kesempatan untuk menjenguk sekitar Stadium Melawati. Kebetulan saya bertemu dengan rakan sebilik semasa belajar di Matriks UIA (atau dikenali sekarang sebagai Center of Foundation Study, CFS UIA), Hadi dan Ayie. Mereka kini giat mempromosikan bahan bacaan ilmiah. Saya tertarik dengan sebuah buku "Belajar dengan cekap dan berkesan" hasil penulisan bapa kepada Hadi sendiri. Buku ini memuatkan motivasi yang mencakupi pelbagai aspek, seperti masa, teknik-teknik, pemikiran dan kerohanian. Pada yang berminat dengan buku motivasi ini, boleh hubungi terus Hadi di 0126648873.


Hadi dan Ayie

-Muhammad bin Kamarulazizi-
Muslim Aid Asia

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...