About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Friday, August 21, 2009

Kak Norehan ditemuramah


Semalam saya bersama Kak Kusyi dan suaminya Abg Zul dan Mubin telah melawat keluarga Kak Norehan di Batu 8 1/2 Gombak. Kali ini Kak Kusyi yang juga penulis novel kanak-kanak ingin mengorek pengalaman Kak Norehan ketika Abg Zul (suami Kak Norehan) mengidap strok kira-kira sepuluh tahun dahulu. Pengalaman yang penuh dengan dugaan dan cabaran ini dikongsi bersama kerana Kak Kusyi akan mengeluarkan sebuah artikel tentang ketabahan Kak Norehan menjadi ketua keluarga dalam majalah Jelita keluaran akan datang. Abg Zul yang ketika dulu mengalami strok separuh badan membuatkan Kak Norehan terpaksa mengambil alih tanggungjawab keluarga. Mereka telah dikurniakan lima orang anak dan kini semuanya sedang bersekolah.

Kak Norehan sekeluarga bersama Kak Kusyi, Abg Zul dan Mubin

Pembaca blog boleh mendapatkan kisah tentang keluarga Kak Norehan di majalah Jelita akan datang! Semoga pengamalan Kak Norehan ini dapat memberi semangat baru kepada golongan ibu-ibu tunggal serta ibu yang terpaksa menjadi ketua keluarga.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...