About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Thursday, June 24, 2010

Perasmian Bengkel Menjahit untuk Ibu Tunggal dan OKU


Lokasi: Rumah Titian Kaseh
Tarikh: 21 Jun 2010
Program: Bengkel Menjahit untuk Ibu Tunggal dan OKU

Alhamdulillah, sebuah lagi program pembangunan ummah dapat dijalankan di Rumah Titian Kaseh (RTK) untuk golongan ibu tunggal dan OKU, iaitu bengkel menjahit anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dan peruntukan telah diberikan oleh Baitulmal Wilayah Persekutuan. Bengkel menjahit ini bermula dengan 10 orang ibu tunggal dan OKU dari sekitar KL dan dari RTK sendiri. Bengkel menjahit ini dijalankan selama 3 bulan dan kini sudah masuk bulan yang pertama.


alas kaki yang dihasilkan lembut dan meresap air boleh didapati di RTK


pengarah program bengkel menjahit, cik Azmira (kiri sekali) bersama guru menjahit

ibu tunggal menunjukkan skil menjahit yang telah dipelajari

dalam proses menyiapkan baju kurung

Dengan adanya program sebegini, golongan ibu tunggal dan OKU ini dapat menjana pendapatan sendiri. Perancangan Muslim Aid selepas bengkel menjahit ini ialah untuk mengajar pula teknik pemasaran bermula di KL. Pada yang ingin menyumbang kepada program pembangunan ummah sebegini, boleh hubungi pejabat Muslim Aid di 03-22881996 atau melalui akaun CIMB: 1422-0000070-10-8 atas nama Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia. Setiap sumbangan akan diberi pengecualian cukai (rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.6487, tarikh kuatkuasa 15 Jan 2009)

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...