About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, September 5, 2010

Fast 2 Feed 2010 di Sungai Ara Pulau Pinang


Lokasi: Pak Husin Tomyam, Sungai Ara Pulau Pinang
Tarikh: 4 September 2010
Program: Fast 2 Feed

Alhamdulillah, program Fast 2 Feed kini sudah berlangsung di Pulau Pinang dengan 10 buah keluarga telah menerima sumbangan food aid dan berbuka puasa. Program Fast 2 Feed di Sg Ara ini sudah masuk tahun kedua dan kali ini berlangsung di restoren Pak Husin Tomyam.

Program bermula jam 6.30 dengan ucapan dari wakil sukarelawan Muslim Aid dan saya sendiri sebelum majlis penyerahan sumbangan food aid dan duit raya. Program selesai selepas majlis berbuka untuk memberi laluan kepada solat Maghrib.

pemberian food aid kepada wakil keluarga fakir miskin

bersama sukarelawan Muslim Aid, en Zali

Pihak Muslim Aid sekali lagi mengucapkan jutaan terima kasih kepada para dermawan yang telah menyumbang untuk program Fast 2 Feed. Sememangnya pada perancangan asal, hanya 3 lokasi sahaja dipilih untuk program Fast 2 Feed ini. Namun begitu dengan respon yang cukup memberangsangkan, program Fast 2 Feed ini telah berkembang ke lebih dari 10 lokasi di seluruh Malaysia dan hampir 1000 warga yang memerlukan mendapat manfaat daripada program ini. Semoga Allah memurahkan rezeki dan memberkati para dermawan juga individu-individu yang telah memberi sokongan.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...