About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, September 7, 2010

Fast 2 Feed di Gunung Semanggol, Perak


Lokasi: Kampung Tebuk Matau, Gunung Semanggol, Perak
Tarikh: 5 Sept 2010
Program: Fast 2 Feed

Alhamdulillah, lagi sebuah program Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia selesai disempurnakan di Kampung Tebuk Matau, Gunung Semanggol Perak. 10 buah keluarga fakir dan miskin yang terpilih telah mendapat bantuan food aid dan juga duit raya hasil dari pengumpulan dana Fast 2 Feed yang dijalankan pada awal bulan Ramadhan.

Program Fast 2 Feed di Gunung Semanggol diuruskan oleh sukarelawan Muslim Aid, en Aznan Hj Hamad yang juga menetap di Kampung Tebuk Matau. Bagi majlis berbuka puasa, lebih 150 orang telah hadir bagi memeriahkan program Fast 2 Feed dan di sini Muslim Aid berpeluang untuk memperkenalkan gerak kerja Muslim Aid kepada penduduk kampung. Penduduk kampung memberi respon yang baik apabila mendapat tahu tentang program Qurban For Life (Q4L) dimana daging qurban ini ditinkan sebelum diagihkan kepada mereka yang memerlukan.


sumbangan dihulurkan kepada mereka yang memerlukan

wajah gembira menerima food aid dan duit raya

wakil sukarelawan Muslim Aid, en Aznan Hj Hamad bersama ketua kampung Tebuk Matau, Pakngah Hashim

bersama ketua kampung Pakngah Hashim

sesi berbuka puasa

Program Fast 2 Feed seterusnya akan berlangsung di Gelugor Pulau Pinang pada petang ini (7 September 2010) dimana 10 buah keluarga juga telah dipilih untuk diberi sumbangan food aid dan juga duit raya. Seperti biasa pihak Muslim Aid merakamkan jutaan terima kasih kepada para dermawan yang telah menyumbang untuk program Fast 2 Feed anjuran Muslim Aid ini. Semoga usaha murni ini mendapat keberkatan dariNya.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...