About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, September 21, 2010

Muslim Aid Fc vs Somalia 1 FC


Tarikh: 19 Sept 2010
Masa: 10 pagi
Lokasi: Taman Pudu Ulu, Cheras

Seminggu selepas raya Eidilfitri, La Liga UNHCR sudah kembali dengan perlawanan Muslim Aid FC dan Somalia 1. Perlawanan bermula jam 10 pagi, dimana matahari sudah mula terpacak dan keadaan amat panas. Namun begitu keadaan ini tidak menghalang para sukarelawan Muslim Aid untuk beraksi perlawanan kedua ini menentang pasukan Somali 1 dari komuniti pelarian Somalia dari Gombak.

bergambar bersama pemain-pemain Somalia

Kali ini pihak Muslim Aid mengimport 3 orang anak ASDAF untuk turut serta dalam pasukan Muslim Aid FC. Ada beberapa sukarelawan yang tidak dapat hadir kerana masih di kampung halaman dan ada juga yang tidak sihat.

Pertandingan La Liga UNHCR ini telah memberi peluang kepada komuniti pelarian untuk bersama-sama bersukan dan berkomunikasi dengan warga tempatan. Hal ini dapat memupuk kerjasama untuk membantu meningkatkan taraf hidup warga pelarian. Alangkah bagusnya sekiranya mereka diberi peluang untuk terlibat dengan sukan di negara kita. Sudah pasti dapat memberi saingan yang sihat kepada warga tempatan tidak kira diperingkat daerah hingga ke peringkat nasional.

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...