About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Thursday, August 25, 2011

Fast 2 Feed 2011 di Sg Ara Pulau Pinang


Lokasi: Restoran Seri Idaman,Sg Ara, Penang
Tarikh: 24 Ogos 2011
Program: Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia
Diraikan: 50 Keluarga fakir miskin

Alhamdulillah, program Fast 2 Feed di Sungai Ara telah berjalan dengan jayanya dengan meraikan 50 orang wakil keluarga fakir dan miskin. Program F2F kali ini mendapat kerjasama dari JKKK Sg Ara, Karyah Sg Ara dan juga Pusat Urus Zakat Pulau Pinang. Sukarelawan Muslim Aid saudara Hazril telah memastikan program berjalan dengan lancar dari peringkat perancangan sehingga di hari berlangsungnya program Fast 2 Feed.


bersama wakil dari PUZ Pulau Pinang, JKKK Sg Ara dan Karyah Sg Ara

majlis berbuka puasa yang meriah

pemberian duit raya

bersama dermawan dan sukarelawan

Program bermula dengan pemberian barangan makanan kering beserta duit raya kepada penerima-penerima yang diraikan dan disusuli dengan majlis berbuka puasa. Terdapat juga dermawan Muslim Aid yang hadir bagi memeriahkan lagi pogram Fast 2 Feed ini.

Pihak Muslim Aid mengucapkan jutaan terima kasih kepada dermawan serta sukarelawan yang terlibat dengan program F2f di Sungai Ara ini. Semoga kalian mendapat keberkatan dariNya.

Muhammad bin Kamarulazizi


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...