About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, August 9, 2011

Fast 2 Feed 2011 di UIA PJ


Lokasi: Dewan al-Malik Faisal, UIA PJ
Tarikh: 8 Ogos 2011
Program: Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia
Diraikan: warga Asrama Darul Falah (ASDAF) dan Rumah Titian Kaseh (RTK)

Alhamdulillah, program Fast 2 Feed(F2F) yang kedua berlangsung dengan jayanya di Universiti Islam Antarabangsa kampus Petaling Jaya. Program F2F anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dengan kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar UIA PJ (FSCC) dan Persatuan Bulan Sabit Merah UIA PJ meraikan 100 anak-anak yatim dan miskin, ibu tunggal dan OKU dari ASDAF dan RTK.

sukarelawan Muslim Aid bersama warga ASDAF

para dermawan berbuka semeja dengan anak-anak yatim yang diraikan

peluang bagi dermawan berkongsi pengalaman bersama anak-anak yatim


anak-anak yang diraikan

Program telah bermula pada jam 6.30 petang dan telah dihadiri oleh para dermawan yang telah menaja warga penerima untuk berbuka puasa yang majoritinya merupakan staf dari Petronas Gas Berhad. Sumbangan minyak masak cap Buruh juga telah ditaja oleh syarikat Lamsoon Sdn Bhd untuk 2 buah rumah kebajikan ini.

Program F2F seterusnya akan berlangsung di Masjid Salahuddin al-Ayubi di Taman Melati Gombak dimana kita bersama akan meraikan 200 pelarian Somalia pada 10 Ogos 2011 ini. Program akan bermula dengan Musabaqah Al-Quran pada jam 3 petang dan berakhir dengan program Fast 2 Feed menjelang waktu berbuka. Pada penaja yang telah menaja F2F pada 10 Ogos ini, kita jumpa di sana!

Muhammad bin Kamarulazizi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...