About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Thursday, November 17, 2011

Sesi Bowling untuk Anak ASDAF yang Cemerlang


Sehari sebelum ke Palestine, saya berkesempatan untuk membawa anak-anak ASDAF yang cemerlang untuk bermain bowling di Midvalley. Lima orang anak ASDAF yang cemerlang dari segi akademik dan shahsiah di asrama dipilih untuk trip kali ini. Program ini ditaja setiap bulan oleh Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid), dibawah tabung orphan aid bagi menggalakkan anak-anak ASDAF untuk terus berusaha belajar bersungguh-sungguh, sentiasa menjaga solat lima waktu dan berdisiplin di asrama.

sukarelawan bersama anak-anak ASDAF


masing-masing dengan satu frame

makan tengahari

Trip bermain bowling ini turut serta dimeriahkan dengan sukarelawan Muslim Aid yang telah menaja makan tengahari untuk semua. InsyaAllah program ini akan diteruskan bagi sesi tahun hadapan 2012 di ASDAF dan sekolah-sekolah komuniti lain seperti Madrasah Hashimiah dan Sekolah Komuniti Pelarian Somalia. Pada yang ingin menyumbang bagi tabung anak yatim atau tabung pelarian Muslim Aid, boleh hubungi pejabat Muslim Aid di 03-22881996, atau bank in terus ke akaun CIMB Muslim Aid di 1422-0000070-10-8 dan emailkan nama, alamat dan nombor telefon beserta masa dan transaksi bank ke mail@muslimaid.org.my. Setiap sumbangan akan diberi resit pengecualian cukai.

Muhammad bin Kamarulazizi

2 comments:

bagus activiti begini. InsyaAllah akan membantu selagi mampu.. =)
Share with us apa yang berlaku di Palestine...

Terima kasih, update baru tentang ziarah di Palestine di sini
http://www.donateforummah.com/search/label/Palestin

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...