About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, July 28, 2013

Projek TajaMereka Edisi Sahur di ASDAF


Alhamdulillah selesai satu lagi Projek TajaMereka dan kali ini bertempat di Asrama Darul Falah (ASDAF). Kali ini lebih 65 warga penghuni ASDAF diraikan bersama 30 orang sukarelawan dan dermawan. Anak-anak ASDAF sanggup menunggu kehadiran warga Kindness.my untuk tiba dan semua telah hadir pada jam 3 pagi. Kambing golek telah disediakan untuk sahur dan sukarelawan serta para dermawan berpeluang untuk  bersahur bersama-sama anak-anak ASDAF.

Sementara menunggu kambing golek siap dibakar, Kindness.my telah menyampaikan sumbangan kain pelikat, songkok dan telekung melalui Projek Dari Hati juga dibawah Kindness.my. Beberapa orang dermawan juga mengambil kesempatan ini untu memberi duit raya kepada warga penghuni ASDAF termasuk staf.
anak-anak ASDAF bersama kain telekung mereka

sukarelawan bersama anak-anak ASDAF


Sukarelawan mencubakan songkok pada salah seorang anak ASDAF

pemberian duit raya

InsyaAllah Projek TajaMereka seterusnya akan meraikan keluarga yang kurang berkemampuan di Setiawangsa serta anak-anak yatim dan pelarian Madrasah Hashimiah di Selayang. Pada yang ingin menambah tajaan, atau berminat untuk menaja, boleh lakukannya terus ke akaun Maybank Kindness.my di 514057664892 atas nama Kindness Dot My dan email ke ramadan@kindness.my. 

Ayuh rebut untuk beramal bagi 10 malam terakhir ini, insyaAllah.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas Kindness.my
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...