About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Sunday, September 29, 2013

Projek Slipar oleh Kindness.my


Alhamdulillah, selesai sebuah lagi projek kreatif dibawah Kindness.my yang telah berlangsung di Utara Tanah Air, di Alor Setar, Kedah. Projek yang diberi nama Projek Slipar ini telah diilhamkan dari salah seorang sukarelawan yang mendapati masalah kehilangan selipar atau kasut di masjid kerap berlaku setiap minggu lagi-lagi selepas solat Jumaat.

sukarelawan mula sediakan selipar untuk masjid-masjid

ada juga yang pulang tanpa selipar

selipar Kindness diletakkan di rak kasut

selipar buat mereka yang kehilangan selipar

selipar free size

Dengan kos kurang daripada RM5 untuk setiap selipar, team Kindness.my telah menyediakan 30 pasang selipar yang akan diletakkan di beberapa buah masjid di sekitar Alor Setar. Projek ini mendapat respon yang sangat baik daripada orang ramai dan akan dikembangkan ke Kuala Lumpur, Johor dan juga Kuantan.

Buat anda yang berminat dengan aktiviti Kindness.my, ayuh like di fanpage Kindness.my dan bagi mereka yang berminat untuk menjadi penaja bagi aktiviti Kindness.my, boleh email saya di matt@kindness.my.

Muhammad bin Kamarulazizi
Founder Kindness.my
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...