About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Monday, June 23, 2014

Projek Alat Tulis di Pos Betau, LipisSebuah lagi projek dibawah Kindness Dot My (Kindness) telah berlangsung dengan jayanya di Kampung Sentoi, Pos Betau yang juga merupakan perkampungan Orang Asli dari suku kaum Semai. Program tiga hari dua malam ini melibatkan lebih 100 kanak-kanak orang asli dimana mereka diberi alat tulis serta pensel warna sebahagian daripada kelas pembelajaran yang diuruskan oleh pihak Asrama Darul Falah (ASDAF) cawangan PERKIM.

Sukarelawan dari PERKIM

anak-anak Orang Asli menunjukkan bakat masing-masing

Fokus mewarna

Anak-anak Orang Asli ini menunjukkan bakat mereka dalam melukis dan mewarna dan mereka sangat gembira menerima sumbangan alat tulis . Ziarah bulanan ke kampung Orang Asli ini bertujuan untuk memberi peluang kepada para sukarelawan serta penderma mengenali masyarakat Orang Asli dengan lebih dekat, dan seterusnya merancangan program-program yang bermanfaat untuk mereka.

sukarelawan Kindness memberi tunjuk ajar

kelas mengeja

bangga dengan hasil mereka

Pihak Kindness mengucapkan jutaan terima kasih kepada para penderma serta sukarelawan yang telah terlibat untuk Projek Alat Tulis ini.

Muhammad bin Kamarulazizi
Pengasas Kindness Dot My
www.facebook.com/kindness.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...