About

Blog tentang aktiviti-aktiviti amal di dalam dan luar Malaysia

More About Me...

Kita pesimis dengan kesengsaraan insan yang menderita di serata dunia. Laman ini cuba mengundang kembali sekelumit fitrah insani yang cakna dan peka dengan kesengsaraan insan lain. Infaq di jalan Allah...

RSS Subscribe

Booking.com

Tuesday, December 29, 2015

Madu dan Kismis untuk Projek Baginda di PerakPada 24 Disember 2015, hari Khamis Kindness Malaysia (Perak) telah menjalankan projek yang kedua iaitu Projek Baginda. Projek ini diadakan bersempena Hari Maulidurrasul, iaitu sambutan hari kelahiran Nabi Muhammad ﷺ, tokoh Kindness sepanjang zaman. Projek kali ini telah diadakan di Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz (Padang Polo) Ipoh, Perak. Seramai  20 orang sukarelawan menyertai projek ini dengan memberikan sebanyak 200 kotak kismis dan 200 stik madu yang telah ditaja oleh para dermawan. Projek bermula pada pukul 3 petang dengan taklimat dan pengenalan mengenai Kindness Malaysia. Penerangan mengenai Projek Baginda yang diadakan kepada semua sukarelawan supaya faham tujuan projek ini dijalankan. Para sukarelawan dibahagikan kepada tiga kumpulan bagi memudahkan proses pemberian kismis dan madu kepada orang ramai.


sesi taklimat pada sukarelawan

terima dengan senyuman

Reaksi penerima kismis dan madu antaranya mereka terkejut kerana dapat percuma tanpa perlu bayar dan bertanya mengenai kindness. Ini adalah pertama kali Kindess Malaysia (Perak) mengadakan program di kawasan taman ini (Padang Polo). Para penerima masih lagi teragak-agak untuk menerima, setelah diterangkan tujuan dan mengenai Kindness Malaysia barulah mereka terima kismis dan madu dengan senyuman yang lebar.

antara pengunjung taman yang terkejut menerima madu dan kismis

Opah tanya berapa ringgit nak bayar ni, percuma je opah.. =)

Kismis diberi kepada semua orang tanpa mengira agama

Pak cik jual ais krim pun dapat kismis dan madu 
Jutaan terima kasih kepada penaja kismis dan madu bagi menjayakan Projek Baginda di negeri Perak. Semoga rezeki yang sedikit ini mendapat rahmat dan berkat daripada Allah. Semoga orang ramai yang menerima dapat menyebarkan kebaikan kepada mereka yang lain di luar sana tanpa mengira umur, agama dan bangsa.

Fatin Amira Nabila binti Tauran
Projek Koordinator (Perak)
Kindness Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...